Ultrazvučni lifting lica – šta je HIFU tretman lica i kako ti može pomoći?

15.06.2020.

Ultrazvučni lifting je potpuno neinvazivna metoda za zatezanje kože lica, vrata i dekoltea, koja garantuje rezultate najsličnije onim koji se mogu dobiti hirurškom metodom. Zategnuta koža lica bez odlaska "pod nož"? Možda je to baš ono što tebi treba!

Sveže i podmlađeno lice bez promene fizionomije, kao i bez rizika po zdravlje danas možeš ostvariti na prirodan način uz pomoć revolucionarnog uređaja Renew lift.

hifu tretman lica

Već duže vreme nisi zadovoljna odrazom u ogledalu? Primećuješ kako ti se koža lica sve više opušta, a bore oko očiju nemoguće je sakriti i zamaskirati šminkom. E pa, došlo je vreme za lifting! Ali, ako ne želiš klasičan fejslifting, odlazak na operaciju i hirurške metode, onda je ovaj tretman idealan za tebe.

Mikro i makro fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta se već 50 godina koristi u medicini. Međutim, sada je našao je primenu i u estetskoj medicini na zadovoljstvo svih estetskih stručnjaka i klijenata, a nadamo se, i na tvoje zadovoljstvo (u šta ćeš se uskoro uveriti). 🙂

Šta je to ultrazvučni lifting lica?

Ultrazvučni lifting, poznatiji kao renew lift predstavlja, kako smo već naveli, neinvazivnu metodu zatezanja i učvršćavanja, kao i podizanja kože lica, vrata i dekoltea. Ultrazvukom se kontrolisano zagreva tkivo na dubini do 4,5 mm čime se stvaraju velike količine kolagena.

Ono što je izvanredno kod ove tehnologije jeste to da se može tretirati SMAS tkivo koje se nalazi između 3. sloja kože i mišića. SMAS tkivo podržava kožu i slojeve masnog tkiva i omotava mišiće zadužene za ekspresiju lica. S godinama, kako se koža opušta, ovo tkivo pada, pa ga je potrebno vratiti što je bliže moguće njegovom prvobitnom stanju. Nakon tretiranja SMAS tkiva bore su ublažene, a koža zategnuta.

ultrazvucni piling slike

Uređaj Renew lift radi na principu usmeravanja energetsko kontrolisanih talasa koji emituju energiju u kožu i fokusiraju je na tačno određenu dubinu (1.5, 3.0, 4.5). Pokušaćemo da pojednostavimo ovo previše stručno objašnjenje. Renew lift uređaj, dakle, koristi tehnologiju fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta (HIFU) na određenoj dubini unutar tvoje kože gde zatim dolazi do procesa regeneracije.

Šta sve možemo tretirati ultrazvučnim liftingom?

Renew lift nudi 4 nastavka koja se razlikuju po frekvenciji i dubini fokusne tačke. To znači da u zavisnosti od dela tela koji želiš da tretiraš, na određenoj dubini se stvara Termo Koagulacijska Tačka (TKT), odnosno dolazi do presecanja ultrazvučnih talasa u žarišnoj tački.

U toj tački se naglo povećava temperatura (preko 60°C), što podstiče obnavljanje kože, zatezanje tkiva, a kod određenih tretmana se podstiče i lipoliza.

Prilikom tretiranja kože pokreće se proces koji ima 3 faze: fazu upale, fazu obnove i fazu modeliranja. Uređaj potpuno neinvazivno dovodi optimalnu količinu ultrazvučne energije na najbolju moguću dubinu, kako bi proizveo prirodni odgovor na tkiva i stvorio velike količine kolagena.

Kontrolisanim zagrevanjem tkiva na različitim dubinama dobijaju se drugačiji efekti na koži:

ultrazvucni lifting

Kada su vidljivi prvi rezultati?

Još jedna super vest u vezi sa ultrazvučnim liftingom - prve rezultate ćeš videti odmah nakon tretmana! Veće promene na licu su vidljive 3-6 meseci nakon procedure, dok krajnji rezultat možeš da očekuješ nakon 8 meseci. U tom periodu se stvara novi kolagen koji će tvoju kožu učiniti zategnutijom i elastičnijom. 🙂

Prednostima ovog tretmana nikad kraja, naime rezultati traju od 1 do 2 godine (u zavisnosti od problema koji se tretira), a u većini slučajeva je dovoljan samo jedan tretman. Ukoliko za to postoji potreba, nakon 3 meseca možeš uraditi korekciju područja koje bi trebalo dodatno podstaknuti na zatezanje.

renew lifting

Da li sam kandidat za ultrazvučni lifting?

Tretman ultrazvučnog liftinga lica se uglavnom preporučuje osobama nakon 30. godine života, koje žele da izgledaju mlađe, a na čijem licu su primetni gubitak tonusa, proširene pore, bore itd.

Ako nisi sigurna da li je ova metoda podmlađivanja za tebe, pomoći ćemo ti da se odlučiš. Ukoliko imaš neke od sledećih problema, smatraj sebe idealnim kandidatom za ultrazvučni lifting:

➡️ Blaga opuštenost kože - osobe sa prvim znacima gubitka tonusa, proširenim porama, blagim padom gornjih očnih kapaka, blagim opuštanjem vrata i uopšte, osobe kojima lice "klizi" prema dole.

➡️ Srednja opuštenost kože - osobe sa značajnijim gubitkom tonusa, borama oko očiju, padom gornjih očnih kapaka. Osim toga, tu su i srednje izražene nazolabijalne bore, blagi pad obraza, blago opuštanje podbratka, kao i značajniji znaci opuštanja kože na vratu.

➡️ Ekstremna opuštenost kože - osobe sa vidljivim gubitkom tonusa, vidljivim borama na celom licu, gubitkom kontura duž donje vilice, izraženim padom obraza, izraženim podbratkom ili duplim podbratkom.

Kako izgleda ultrazvučni lifting?

Da li će da boli? Pretpostavljamo da je ovo jedno od prvih pitanja čiji bi odgovor svaka žena koja se odlučila za ovu proceduru želela da zna. Ne brini, renew lift tretman je minimalno bolan i traje oko sat vremena.

• Prvo će ti doktor pregledati lice, vrat i dekolte, tj. zone koje ćeš tretirati, a zatim će obeležiti žile koje su u području delovanja. Pregled se obavlja posebnim aparatom koji prikazuje tačan položaj krvih žila i vena. Ovaj korak je bitan je se njime smanjuje mogućnost rapture krvnih žila što tretman čini izuzetno efiaksnim i sigurnim.

hifu tretman lica

• Sledeći korak je iscrtavanje lica prema definisanoj shemi, koju prilikom tretmana stručno lice tačno prati. Pomak aplikatorom se radi, po pravilu, svaka 2 milimetra. Podešavaju se parametri i bira odgovarajući nastavak.

• Na lice se obavezno nanosi dovoljna količina gela koja omogućava nesmetano izvođenje tretmana. U početku ćeš možda osetiti malu nelagodu, kada ultrazvučna energija bude prolazila kroz kožu. Međutim, to je privremeno i pokazuje da tretman deluje.

• Kada je tretman gotov, sledi završna nega koja podrazumeva PCA kiselinu i post PCA masku koje će pospešiti rezultat i dati tvom licu svežinu i sjaj.

Šta se dešava nakon tretmana? A šta je sa oporavkom?

Rezultati koje ćeš dobiti nakon ultrazvučnog liftinga su slični rezultatima nakon hirurške intervencije, ali bez anestezije, oporavka i bez bolova. 🙂

Moguća je pojava crvenila kože koje nestaje 15 minuta nakon tretmana. Već tada ćeš moći da se šminkaš i vratiš svojim svakodnevnim obavezama. Tretman, ukoliko je potrebno, se može ponovo izvesti nakon 6 meseci kako bi se dobio što bolji krajnji efekat.

Propratni efekti koje možeš primetiti su:

 • osećaj dubinskog zatezanja kože
 • svrab (tokom tretmana, što je znak da je proces regeneracije u toku)
 • manji otok (ovo je čak poželjna pojava, pošto daje efekat punoće kože)
 • blaga osetljivost na dodir (prolazi kroz 2-3 dana)
 • modrice (retko nastaju i prolaze za 2-5 dana)
 • osećaj utrnulosti tretiranog područja (najčešće na čelu, proći će nakon 2-14 dana)

smas lifting slike

Ko ne sme da radi ultrazvučni lifting i koje su mere opreza?

Ultrazvučni lifting se ne radi osobama sa:

❌ trajnim implantatima u regiji koja bi se tretirala (ne odnosi se na zubne implantate)

❌ nedavnim implementiranim mezonitima i hijaluronom

❌ autoimunim oboljenjima

❌ malignim oboljenjima

❌ poremećajima koagulacije

❌ paralizom facijalisa (Nervus Facialis)

❌ srčanim pejsmejkerom i metalnim delovima ugrađenim u regiju koja se tretira

❌ trudnicama i dojiljama

❌ epileptičarima

❌ dijabetičarima

Takođe je važno da napomenemo da se 2 dana pre tretmana ne smeju uzimati tablete protiv bolova, kao ni analgetici. Osim toga, ove vrste tableta nećeš smeti da uzimaš ni 24-48 sati nakon tretmana, kako se ne bi uticalo na upalni proces koji je namerno izazvan tretmanom.

ultrazvucni lifting lica cena

Da rezimiramo: koje probleme možeš rešiti renew liftom?

Ultrazvučni tretman se primenjuje za:

 • "peglanje" bora na čelu
 • podizanje gornjih kapaka
 • učvršćivanje i podizanje obraza
 • definisanje linije donje vilice
 • ublažavanje do potpuno uklanjanje podočnjaka
 • ublažavanje do potpuno uklanjanje bora u regiji oko očiju
 • ublažavanje do potpuno uklanjanje nazolabijalnih i marionetskih bora
 • zatezanje vrata
 • uklanjanje podbratka
 • zatezanje dekoltea
 • smanjenje pora
 • regulacija lučenja sebuma

hifu tretman cena

Ultrazvučni lifting cena - šta možeš da očekuješ?

Poslednje važno pitanje tiče se cene ove fenomenalne procedure posle koje ćeš izgledati podmlađeno i sveže. Cena ne treba da ti bude presudna, veoma je bitno da izabereš licencirano i stručno lice koje će obaviti ovaj lifting. U pitanju je tvoje lice, a za to ne treba štedeti, već izabrati sigurnu varijantu, a samim tim neverovatni rezultati neće izostati.

Cene ovog, kao i većiine drugih tretmana variraju od klinike do klinike, ali se uglavnom kreću ovako:

 • Celo lice - 600 €
 • Celo lice + podbradak - 700 €
 • Celo lice + podbradak + vrat - 850 €
 • Pola lica - 300 €
 • Podbradak - 300 €
 • Vrat - 350 €
 • Dekolte - 400 €