Lifting obrva: tretman za kojim su žene širom sveta poludele!

04.04.2022.

Podizanje ili lifting obrva je specijalan tretman koji će bukvalno promeniti izgled tvog lica.

Nehirurško podizanje obrva je kozmetička procedura koja zateže i podiže kožu na gornjoj trećini lica, posebno na čelu i obrvama. Može da izgladi bore između obrva, podigne opuštene obrve, “otvori“ oči i ukloni bore na čelu.

Nakon ovog tretmana, više nećeš imati potrebu da koristiš filtere i alate za podizanje obrva na fotografijama ili da se mučiš oko upotrebe odgovarajuće tehnike šminkanja za postizanje ovakvog izgleda!

Kako se izvodi lifting obrva?

Podizanje obrva se može postići uz pomoć nekoliko tehnika. Međutim, najbolji rezultati se postižu aplikacijom bio-apsorptivnih niti (resorptivnog hirurškog konca) i na taj način se redefiniše kontura tog dela lica, pri čemu efekti mogu da traju i do 2 godine.

Ova tehnika je veoma efikasna i dizajnirana da tvom licu pruži veoma ženstven, ali prirodan izgled.

Podizanje obrva korišćenjem bio-apsorptivnih niti je nehirurška, minimalno invazivna kozmetička procedura dizajnirana da pruži mladalački izgled tvom licu, bez ostavljanja ožiljaka i sa minimalnim oporavkom. Niti koje se koriste za podizanje i zatezanje obrva se sastoje od rastvorljivog šava napravljenog od kompleksnog šećera, koji se godinama koristi u biomedicinskoj i farmaceutskoj industriji zbog svog izuzetno bezbednog profila.

Ovaj materijal ne izaziva alergije, a takođe je potpuno biorazgradiv, što znači da ga tvoje telo u potpunosti apsorbuje tokom vremena.

Lifting obrva se sastoji u ubacivanju niti u kožu kako bi je podigli, pružajući trenutni efekat podmlađivanja. Ove niti takođe stimulišu proizvodnju kolagena, koji pomaže u regeneraciji kože tokom vremena povećavajući čvrstinu, volumen i čine da tvoja koža izgleda mlađe.

Pre samog tretmana se nanosi krema za lokalnu anesteziju. Nakon 30 minuta područje tretmana se temeljno očisti i pripremi. Lokalni anestetik se ubrizgava u sva mesta gde će se konci postaviti, tako da nećeš osećati bol tokom umetanja niti.

Niti se zatim ubacuju ispod kože u unapred određene oblasti, a zatim se podižu nagore da bi se postigao trenutni efekat podmlađivanja.

Šta posle tretmana?

Podizanje obrva je jedna od najbezbednijih i bezbolnih kozmetičkih procedura koje su danas dostupne. Minimalno je invazivna sa malim rizicima, posebno ako tretman izvodi visokokvalifikovani stručnjak.

Ne postoji vreme potrebno za oporavak nakon ove procedure, zapravo, možeš se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

Izbegavaj šminkanje, dodirivanje lica i vežbanje najmanje 48 sati nakon tretmana.

Ako si imala podizanje obrva korišćenjem ovih niti, takođe se preporučuje da prvih nekoliko nedelja spavaš na leđima sa glavom okrenutom i podignutom nagore.

Uobičajeno je da doživiš manje modrice, otok i bol nakon podizanja obrva, što će se normalno povući za nekoliko dana.

Koliko traju rezultati?

Efekat podizanja obrva je trenutan, ali se niti normalno rastvaraju za oko tri do šest meseci. Međutim, čak i kada se rastvore, one i dalje imaju lifting i regenerativni efekat na koži, stimulišući proizvodnju novog kolagena. To znači da postignuti efekti mogu da traju i do 2 godine.