Gold Facial tretman: Oseti sve čari čistog zlata na svojoj koži!

17.08.2021.

Dragoceni žuti metal koji žene vole vekovima, nalazi svoju upotrebu ne samo u nakitu, već i u lepoti. Korišćenje zlata za negu kože može se pratiti 5.000 godina unazad, kada je kraljica Kleopatra spavala sa zlatnom maskom na licu svake noći. Inače je poznato da su Rimljani i Japanci od davnina koristili zlato u tretmanima za kožu.

Zlato nudi obilje prednosti za tvoju kožu, od usporavanja starenja do očuvanja prirodnog sjaja kože i poboljšanja njene gipkosti. U moderno doba, zlatni tretmani lica prate tradicionalni format lica i rešavaju niz problema sa kožom.

gold facial tretman

Zahvaljujući svojim svojstvima čišćenja, hidratacije i dubinske nege – zlatni tretman za lice se izdvaja od drugih tretmana. U zavisnosti od vrste tretmana Gold Facial i tehnike koja se koristi, kožu možeš tretirati listićima 24-karatnog zlata ili zlatnim nanočesticama suspendovanim u tečnom rastvoru, zvanom koloidno zlato.

Koje su prednosti Gold Facial tretmana za lice?

Sigurno te zanima koje su sve prednosti uživanja u zlatnom tretmanu lica.

Bilo kojI tip kože može imati koristi od zlatnog tretmana za lice: suva, normalna, masna ili kombinovana koža.

Zlato sprečava višak stvaranja melanina, čime se kontroliše pigmentacija i fleke od sunčanja.

Gold Facial takođe posvetljuje ten i može pomoći u popravljanju oštećenja izazvanih suncem.

Poznato je da zlato deluje kao antioksidanat i sprečava oštećenja kože izazvana slobodnim radikalima, efikasno sprečavajući prerano starenje.

Zlato isto tako pojačava cirkulaciju krvi i limfnu drenažu, podstičući uklanjanje toksina. To se dešava zato što zlato ima jone koji stimulišu ćelije, vene i nerve tela. Ovo povećava ćelijski metabolizam i lučenje toksina.

Gold Facial tretman može poboljšati elastičnost kože, čineći tvoju kožu svežom i podmlađenom.

Zlatne maske za lice mogu lečiti i upalne poremećaje kože, zahvaljujući svojim antibakterijskim i protivupalnim svojstavima.

Kako se izvodi Gold Facial?

24k Gold Facial koristi masku od čistog 24k zlata. Ovo je luksuzan i opuštajući tretman, koji uključuje čišćenje, piling, masažu i masku od 24k zlata.

24k Gold Facial je napravljen od 24-karatne zlatne folije.

Ovaj raskošan i luksuzan tretman pomaže u smanjivanju izgleda finih linija i bora, ostavljajući tvoju kožu svilenkastom, glatkom, čvršćom, blistavom, revitalizovanom i mladalačkom.

Zdrav sjaj lica koji se odmah postiže nakon tretmana trebalo bi da traje 48-72 sata, jer je koža duboko hidrirana i cirkulacija je pojačana, omogućavajući svežoj krvi da unese nove hranljive materije u ćelije.

Tretman počinje čišćenjem očiju i usana, a nakon toga sledi potpuno čišćenje lica.

Zatim se vrši piling lica i čeka se da se lice potpuno osuši.

SPF serum se umasira u čelo, a 24-karatna zlatna maska za lice će se naneti na preostala područja lica.

U nekim salonima se neretko primenjuje i druga 24k zlatna maska za lice i izvodi se masaža lica.

Takođe postoji opcija da se na prethodno pripremljenu kožu nanosi zlato u listićima, dok se lice u potpunosti ne prekrije česticama čistog zlata. Zatim se čeka da čestice zlata prodru u sve pore, pri čemu se zlato ne uklanja sa kože lica, već se masažom utrljava u kožu.

Ovaj luksuzni tretman lica se završava sa nanošenjem SPF seruma. Takođe ćeš dobiti savete o daljoj nezi kože, kako bi rezultate održala što duže.

Postoje li nedostaci zlatnog tretmana za lice?

Imaj na umu da Gold Facial tretman možda nije najbolji za tebe ako je tvoja koža sklona aknama.

Ne zaboravi da izbegavaš direktno izlaganje suncu nakon tretmana zlatom kako bi tvoja koža izgledala sjajno.

Koliko košta ovaj Gold Facial tretman?

Na osnovu pregleda salona koji nude Gold Facial ili zlatni tretman lica, možeš očekivati da će te ova 60 do 90-minutna usluga koštati oko 250 . Troškovi svakako rastu, budući da se preporučuje da zlatni tretman uradiš jednom u nekoliko nedelja. U tom slučaju, saloni često ponude jedinstvenu cenu za pakete od 4-5 tretmana. Ova cena je relativno uporediva sa luksuznim paketima tretmana za lice u mnogim prestižnim salonima lepote i hotelima.

Gold Facial je zaista kraljevski tretman za lice i možda košta nešto više, ali efekti su zaista neprevaziđeni.

Ovaj tretman lica omiljen je među poznatim ličnostima, a najpopularniji je kod Viktorijinih anđela.