Mezoterapija celulita za zategnute butine bez pomorandžine kore!

17.05.2020.

Mezoterapija celulita je idealno rešenje za upornu i nepoželjnu pomorandžinu koru koja se uglavnom javlja na butinama i zadnjici. Verovatno si čula za mezoterapiju lica, ali ovaj neverovatan tretman može te osloboditi i celulita, ali i manjka samopouzdanja.

Skoro svaka žena se susrela sa problemom celulita, nekome je izraženiji na nogama i zadnjici, dok je kod drugih prisutan i na stomaku, pa čak i rukama. Mali je broj srećnica koje ne vode borbu protiv ovog ljutog neprijatelja.

mezoterapija celulita

Znamo da će mnogi pomisliti da nije sreća u pitanju, da bismo izbegle celulit potrebna je adekvatna ishrana, vežbanje, dovoljan unos vode itd. Ali šta ako ništa od ovoga ne pomaže? Striktne dijete i redovni odlasci u teretanu ne daju rezultata. Poznato?

Izdvoj nekoliko minuta i saznaj u nastavku teksta kako se rešava ovaj problem, šta je zapravo mezoterapija celulita i koliko košta. Počinjemo!

Odakle nam celulit?

Kod osoba koje nemaju celulit, između kože i mišića se nalazi 5-6 milimetara masnog tkiva. Međutim, ukoliko je celulit prisutan, taj sloj se uvećava za 1 do 6 centimetara.

Celulit, kako samo ime kaže, predstavlja celularnu (ćelijsku) upalu uzrokovanu lošom cirkulacijom krvi u pogođenom području, a glavni uzrok loše cirkulacije je nagomilavanje masti u toj regiji. Upravo to daje koži izgled pomorandžine kore, jer svojom teksturom neodoljivo podseća na pomenuto voće.

celulit mezoterapija

Ko su glavni „krivci“ za nastanak celulita?

Postoji nekoliko uzorka nastanka celulita, a glavni su:

 • genetika
 • nepravilna ishrana (industrijska hrana puna aditiva i konzervanasa)
 • pušenje
 • alkohol
 • stres
 • nedovoljna fizička aktivnost

Dakle, bez obzira da li ćeš da se odlučiš za mezoterapiju celulita ili ne, poželjno je da regulišeš ishranu, ostaviš svoje poroke i počneš da vežbaš redovnije. Naravno, podrazumeva se i da izbegavaš stresne situacije. 🙂

mezoterapija celulita slike

Koje regije celulit najčešće pogađa?

Pomorandžina kora je najčešće primetna na butinama, bokovima, stomaku, zadnjici, nadlakticama i listovima. A kako problem celulita duže traje i pogoršava se, sve je teže rešiti ga se, a uz to, koža tela sa vremenom postaje tanja i slabija.

Za pojavu celulita nisu bitne godine, a ni kilaža jer se pojavljuje i kod vitkih devojčica u pubertetu. Udubljenja i ispupčenja na koži tela su često uzrok nesigurnosti, pa i tuge kod velikog broja pripadnica lepšeg pola (posebno kod adolescentkinja). 😔

Bez obzira na to da li je slabo primetan, tako da se vidi samo kada se uštine koža ili je pak veoma vidljiv, celilit zahteva veoma ozbiljan tretman. Pre pojave mezoterapije celullita nije postojao način njegovog uklanjanja bez hirurgije i dugotrajnih i slabo efikasnih anticelulit masaža. Mezoterapija je ono što celulit može da učini prošlošću!

mezoterapija tela

Stigli smo do onog glavnog – mezoterapija celulita

Mezoterapija je neinvazivna medicinska metoda aplikovanja posebno napravljenih koktela, vitamina, minerala, sagorevača masti, aminokiselina i ostalih aktivnih sastojaka u kožu. To koliko je ovo ozbiljna i efikasna metoda govori i činjenica da se mezoterapija kao specijalizacija izučava više od 3 decenije na univerzitetima u Francuskoj.

Tretman celulita obuhvata koktel supstanci koje razgrađuju masti, poboljšavaju cirkulaciju krvi i limfe i regenerišu vezivno tkivo. Dobri mezoterapijski kokteli sadrže supstance koje stimulišu izbacivanje viška tečnosti iz regije sa celulitom.

Dakle, mezoterapija povećava propusnost ćelija koje su pogođene lošom lokalnom cirkulacijom i time omogućava usvajanje materija iz koktela. Ubodi iglicama su takođe korisni jer se na taj način stimuliše proizvodnja kolagena, esencijalne supstance u borbi protiv celulita, koja pruža našoj koži čvrstinu.

mezoterapija celulita (1)

Kako se izvodi mezoterapija celulita?

Da odmah razgraničimo, mezoterapija je metoda koja se koristi pre svega za eliminaciju celulita. Ukoliko je tvoj cilj topljenje masti, onda je za tebe bolji tretman lipolize.

A sada da pređemo na sam tretman. Radi se o prilično jednostavnoj i bezbednoj tehnici. Tankim, elastičnim iglicama se ubrizgava koktel u različite dubine kože, u zavisnosti od izraženosti problema i tipa kože.

Mezoterapija celulita, u zavisnosti od regije traje od 15 minuta do sat vremena, nakon čega se možeš vratiti svojim uobičajenim obavezama. Ako te plaše iglice kojima se tretman izvodi, napomenućemo da sama procedura može biti malo bolna, međutim, moguće je koristiti anestetsku kremu kod veoma osetljivih pacijenata. 💉

Koliko traje efekat i koliko je tretmana potrebno?

Prve efekte mezoterapije celulita ćeš videti već nakon 2-3 tretmana.

Procedura se izvodi jednom u nedelju dana u najvećem broju slučajeva, a potrebno je 5 do 10 tretmana u kontinuitetu, nakon čega se efekat održava uz 1 tretman mesečno narednih 5-6 meseci. Rezultati će te oduševiti – koža će delovati čvršće, jedrije, a doći će i do smanjenja regije u obimu.

celulit slike

Važno je i da napomenemo da mezoterapija deluje na smanjenje obima i eliminaciju celulita, ali ne i na gubitak kilograma. Kao što smo već predložili, preporučuje se u cilju održavanja postignutog efekta da osoba promeni način ishrane, unosi dovoljnu količinu vode i krene da vežba.

Šta posle tretmana? Postoje li neke nuspojave?

Sama aplikacija traje u proseku 30 minuta, a budući da se metoda zasniva na primeni mikroinjekcija, postupak je malo bolan. Međutim, posle procedure nije potreban oporavak i možeš normalno nastaviti svoje aktivnosti. Postoji mogućnost da se javi blagi otok, crvenilo ili poneka modrica na mestu uboda, ali ne brini, proći će kroz 3-5 dana.

Sama mezoterapija tela je neinvazivna i prirodna metoda koja blagotvorno deluje na ceo organizam. Ipak, zbog svog delovanja se ne preporučuje u sledećim slučajevima:

 • tokom trudnoće i dojenja
 • kod postojanja dijabetesa
 • autoimunih bolesti
 • nekih kardiovaskularnih bolesti
 • alergija

mezoterapija celulita tretman

Da li mezoterapija celulita može da se kombinuje sa drugim tretmanima?

Naravno! Tretman mezoterapije se može raditi individualno ili u kombinaciji sa ostalim tretmanima, što se i preporučuje da bi efekat bio još bolji i kako bi se olakšalo izbacivanje štetnih materija.

Mezoterapiju celulita možeš kombinovati i sa ostalim anticelulit tretmanima, madreoterapijom, anticelulit masažom, presoterapijom (limfnom drenažom).

Mezoterapija celulita cena

Koliko će da te košta savršena koža bez pomorandžine kore zavisi od ordinacije za koju se odlučiš, koliko tretmana će ti biti poterbno, kao i od regije koju želiš da tretiraš. Cene mezoterapije celulita se kreću ovako:

 • mezoterapija butina i zadnjice – 6.000-8.000 din.
 • mezoterapija stomaka i pojasa – 8.000 din.
 • mezoterapija ruku i ramenog pojasa – 6.000 din.

mezoterapija celulita cena

Za ovaj izuzetno efikasan tretman i rezultate koje ćeš dobiti, moraš priznati, nije puno. Ne zaboravi da stiže leto, a sa njim i haljinice i suknjice koje ove godine ne treba da ostanu zaboravljene u ormanu. 😉