Lifting u 8 tačaka – izgledaj čak 10 godina mlađe bez operacije!

16.05.2021.

Lifting u 8 tačaka ili nehirurški fejslifting postao je apsolutni hit u poslednjih nekoliko godina i jedna od najčešćih procedura koje se izvode u ordinacijama estetskih hirurga.

Već duže vreme nisi zadovoljna svojim odrazom u ogledalu? Bore su sve primetnije, a koža opuštena i bez tonusa?

Vreme je za efikasan antiage tretman koji će ti osvežiti i podmladiti lice, a fejslifting bez operacije zvuči savršeno.

lifting u 8 tacaka3117

Šta ti prvo padne na pamet kada čuješ „neoperativno podmlađivanje lica“? Većina žena bi verovatno odgovorila – hijaluronski fileri, što zapravo i jeste najtraženiji tretman.

Međutim, danas ti predstavljamo tretman lifting u 8 tačaka, tokom kog se koriste nešto gušći i posebno napravljeni fileri za nadoknadu volumena u središnjim delovima lica i u obrazima.

Ovaj način aplikacije filera vratiće tvom licu konture koje su postojale pre nego što je vreme učinilo svoje. Tvoja koža lica će izgledati sveže, obrazi puniji, uglovi usana i jagodice podignuti, a nazolabijalne bore smanjene.

Hajde da vidimo kakav je to tretman koji „skida“ čitavih 10 godina sa tvog lica.

Šta je lifting u 8 tačaka i kako je nastao?

Svedoci smo toga da, kada je u pitanju podmlađivanje lica, estetska medicina ne prestaje da se razvija. Najnoviji dodatak su MD Kodovi. Oni zapravo predstavljaju skraćenicu za medicinske kodove, mapiranje lica kroz tačke koje pružaju vrhunske rezultate u tretmanima na bazi hijaluronske kiseline.

nehirurski lifting u 8 tacaka

MD kodove je kreirao Dr Mauricio de Maio, renomirani i svetski priznati brazilski plastični hirurg, nakon višegodišnjeg iskustva u primeni hijaluronskih filera.

Ovom metodom, kojom se koriguju sve kritične zone, omogućio je kompletno podmlađivanje lica, a sve to uz minimalnu upoterbu filera, čime se postižu prirodni rezultati.

Dakle, revolucionarni „8 point lift“ podrazumeva ubrizgavanje hijaluronske kiseline u određene zone na licu. Nakon toga dolazi do vraćanja volumena, podizanja i zatezanja kože.

Da li si kandidat za tzv. tečni fejslifitng?

Ova procedura je namenjena osobama čija je koža:

  • izgubila elastičnost usled nedostatka hijaluronske kiseline
  • kolagena
  • i potkožnog masnog tkiva, a kao posledica toga pojavile su se bore, lice je izgubilo volumen i sjaj.

Ako ti je koža umereno opuštena i želiš da revitalizuješ prirodne konture lica, onda je lifting u 8 tačaka ono što tvojoj koži treba.

Nadoknadom volumena postići ćeš dugotrajan lifting efekat, a takođe ćeš sprečiti dalji gubitak tonusa i „pad“ lica. 🙂

tecni fejslifting

Kako izgleda procedura nehirurškog fejsliftinga?

Tretman se izvodi lako, brzo i bezbolno, sa osam uboda u levoj i desnoj strani lica u tačno određenim tačkama. Ove tačke se markiraju u toku pregleda tvog lica i po tome procedura i nosi naziv lifitng u 8 tačaka.

Pre samog aplikovanja filera, doktor će ti očistiti lice antiseptičkim rastvorom, a zatim naneti anestetsku kremu kako ne bi osetila ubod igle.

Lekar zatim počinje sa aplikacijom dermalnih filera u 8 tačaka, sa malim dozama, čime se postiže minimalno oticanje, duže trajanje efekta i glatka ravnomerna struktura kože.

8 pravih tačaka dovoljno je za fejslifting bez noža

Lifting lica u 8 tačaka je označio prekretnicu u apliciranju filera. Ali kojih su to 8 strateških tačaka na našem licu u koje se ubrizgavaju fileri?

🔵 Prve 2 tačke su jagodice, gde se ubrizgava manja količina hijalurona. Ovo dovodi do podizanja srednje trećine lica i smanjenja nazolabijalnih bora.

🔵 Sledeća tačka 3 je deo jagodice neposredno ispod suznog kanala, čijim injektiranjem se smanjuje veličina podočnjaka i podiže srednja trećina lica. Znači, ovim korakom se rešava problem podočnjaka i umoran izgled lica.

lifting u 8 tacaka slike

Izvor: zerona.rs

🔵 Tačka 4 podrazumeva aplikaciju filera u koren nazolabijalne bore u blizini nosa. Ne popunjava se cela nazolabijalna bora, već samo njen najdublji deo. Razlog tome je to što su tačke 1 i 2 već podigle lice i smanjile nazolabijalne bore u preostalom delu.

🔵 Ugao usana i marionetske bore predstavljaju tačku 5. Tretiranje ove tačke omogućava potporu uglovima usana, čime se briše tužan izgled lica i dobija znatno mlađi izgled.

🔵 U korenu marionetske bore smeštena je tačka 6 na donjoj vilici. Njeno popunjavanje s jedne strane smanjuje marionetsku boru, a s druge zateže kožu podbratka.

🔵 Tačka broj 7 se nalazi u uglu donje vilice i povezana je sa prethodnom tačkom, čime dodatno doprinosi zatezanju podbratka.

🔵 I poslednja, tačka broj 8 se nalazi na obrazu i ona se popunjava samo ako imaš potrebe za efektom jedrine lica.

S obzirom na to da postoje velike razlike u konstituciji lica, ovi parametri se određuju pojedinačno za svaku osobu. Zbog toga će lekar na konsultacijama i pregledu definisati tačno mesto aplikacije i količinu filera kojima će tretirati tvoje lice.

Koliko traju efekti liftinga u 8 tačaka?

Ova jedinstvena metoda se izvodi Juvederm hijaluronskim filerima (Vycross tehnologija), tačno određene gustine za svaku tačku.

Liftingom u osam tačaka se podižu jagodice, smanjuju udubljenja ispod očiju, podiže ugao usana, koriguju nazolabijalne i marionetske bore i koriguje eventualna asimetrija lica.

nehirurski fejslift

Hijaluronski fileri koji se koriste traju 12-24 meseca. Zapravo se najkritičnije tačke tretiraju hijaluron filerom koji traje 24 meseca, tako da će veliki deo lifting efekta trajati 2 godine.

S obzirom na to da se mora koristiti i izvesna količina filera koji traje 12 meseci, nakon godinu dana se savetuje korekcija ili tzv „touch up“. Ovom korekcijom se nadoknađuje samo mala količina filera i postiže odličan lifting efekat kao prilikom prvog tretmana.

Šta nakon procedure?

Nakon tretmana mogu se javiti male modrice i blagi otok, koji se mogu prekriti korektivnom šminkom. Od doktora dobićeš savet kako da održavaš i neguješ svoje lice. To se odnosi na hlađenje lica, masiranje i kreme.

U svakom slučaju, odmah se možeš vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, ali trudi se da par dana izbegavaš teretanu, saunu, solarijum i sl.

Koje igle se koriste i koliko mililitara filera je obično potrebno?

Kada je reč o tečnom fejsliftingu, doktori najčešće koriste kombinciju tankih i tupih igala (kanila). Iako sam pojam igle i uboda u kožu lica može da zvuči zastrašujuće, ne treba da brineš. One male, atraumatske i ne prave štetu tvom licu.

Duge tupe kanile se koriste u određenim regijama lica, gde se volumen mora nadoknaditi u širem opsegu, recimo duž ruba donje ivice.

Najčešće je dovoljno oko 3 ml filera za izvođenje tretmana. To je neki zlatni standard, a da li će i tebi toliko biti potrebno ili možda više reći će ti doktor na konsultcijama.

hijaluronski fileri

Da li lifting u 8 tačaka može da se kombinuje sa drugim procedurama?

Da. Ovu proceduru možeš slobodno kombinovati i sa drugim antiage procedurama. Mnoge žene se odlučuju i za povećanje usana hijaluronom, bilo da žele samo da koriguju oblik, nadoknade volumen ili ih samo osveže.

Pored toga, ako ti je to potrebno, nehirurški lifting možeš kombinovati i sa lipolizom pobratka, botoks tretmanom itd.

Lifting u 8 tačaka – cena

S obzirom na to da količina potrebnog filera, kao i koja vrsta će se koristiti u određene tačke zavisi od osobe do osobe, cene takođe mogu varirati.

Na konsultacijama doktor će odrediti mililitražu hijaluronskih filera, a takođe i da li je potrebno tretiranje svih osam tačaka. Od stanja tvoje kože zavisi da li će ti biti potrebno manje ili više od 3 mililitra filera.

Uglavnom, cena 1 ml hijaluronskih filera je oko 200 €.

Izvori: zerona.rs, estetika.simptomi.rs, estetika-bg.rs