Lasersko podmlađivanje lica: Šta sve treba da znaš o ovom postupku?

10.06.2021.

Lasersko podmlađivanje lica je trenutno jedan od najpopularnijih i najefikasnijih tretmana za podmlađivanje kože.

Ukoliko želiš da ukloniš i ublažiš tragove starenja i načina života na svom licu, onda razmisli o nečemu potpuno novom i efektnom, kao što je ovaj tretman.

lasersko podmlađivanje lica

Ako su prirodan proces starenja, akne ili previše vremena na suncu ostavili bore, fine linije, fleke i ožiljke – lasersko podmlađivanje lica ti može pomoći da svoju kožu dovedeš do savršenstva!

Ovaj neinvazivni tretman precizno uklanja sloj po sloj, pri čemu se formiraju nove ćelije kože tokom zarastanja, koje ti daju zategnutiji i podmlađeni izgled.

Kako deluje lasersko podmlađivanje lica?

Upotreba specijalizovanog lasera, odnosno emitovane infracrvene svetlosti ​​sa određenim parametrima snopa svetlosti, dovodi do fotohemijske reakcije u krvnim sudovima. Tokom ove reakcije, svetlosna energija se pretvara u toplotu. Precizno zagrevanje kože stimuliše razmenu supstanci i regenerativni proces, kao i aktivnost fibroblasta odgovornih za proizvodnju novog kolagena.

Ovaj postupak rezultira vidljivim osvežavanjem kože lica, zajedno sa vratom i donjim delom vrata, uz istovremeno poboljšanje turgora i elastičnosti. Vidljivo je poravnanje finih bora, kao i smanjenje proširenih pora i crvenila kože.

Ovaj postupak je namenjen i za žene i za muškarce svih tipova kože, sa prvim znacima starenja.

Šta da očekuješ tokom i nakon ovog postupka?

Lasersko podmlađivanje lica treba da izvrši sertifikovani plastični hirurg ili dermatolog.

Možeš pojedinačno tretirati bore oko očiju, usta ili čela ili tretirati čitavo lice. Za tretman malih područja lica, lekar će koristiti lokalni anestetik, a zaista je retko neophodna totalna anestezija (obično kada se tretira celo lice).

Tretiranje dela lica traje oko 30 do 45 minuta, dok tretman celog lica može da potraje i do dva sata.

lasersko podmlađivanje lica slike

– Oticanje nakon laserskog tretmana kože je normalno, a lekar vam može propisati steroide za lečenje otoka oko očiju. Spavanje na dodatnom jastuku noću takođe može ublažiti otok.

– Oko 12 do 72 sata nakon postupka možeš osetiti svrab ili peckanje. Pet do sedam dana nakon laserskog tretmana površina tvoje kože će se isušiti i oljuštiti.

– U zavisnosti od problema koji je tretiran, zarastanje obično traje 10 do 21 dan.

– Kada koža zaceli, možeš slobodno početi da nosiš šminku, ali bez ulja, kako bi sakrila crvenilo, koje obično izbledi za dva do tri meseca.

– Takođe ćeš verovatno primetiti da je tvoja koža neko vreme nakon ove intervencije svetlija. Naročito je važno da za to vreme koristiš zaštitni faktor za kožu. Svakako se trudi da ograničiš vreme na suncu, posebno između 10 i 14h.

– Isto tako je veoma važno da tvoja “nova“ koža bude dobro hidrirana.

Koliko tretmana će ti biti potrebno?

Za postizanje vidljivih rezultata potrebno je obično 5-6 tretmana, u intervalima od 2-3 nedelje. Konačni rezultat laserskog podmlađivanja lica ćeš primetiti 2-3 meseca nakon završnog tretmana.

Zapamti da su rezultati svakako individualni i zavise od tvoje starosti, tipa kože, načina života itd. Nakon prve serije tretmana, preporučuju se tretmani održavanja postignutih rezultata.

podmlađivanje lica laserom

Koliko košta lasersko podmlađivanje lica?

Prosečna cena za lasersko podmlađivanje lica iznosi oko 300-400 €. Međutim, troškovi se veoma razlikuju u zavisnosti od toga gde se postupak radi.

Vodi računa da brigu o svom licu prepustiš iskusnim i sertifikovanim stručnjacima. Tako da, dobro se raspitaj koja to ordinacija može da ti ponudi najbolju uslugu.