Lasersko podizanje grudi: Kako se izvodi, prednosti i cena

08.07.2021.

Lasersko podizanje grudi je potpuno inovativan laserski sistem koji omogućava lekarima da neinvazivno zatežu kožu dojki.

Ovaj postupak je siguran i efikasan, a može znatno smanjiti znake starenja u tkivu dojke, dok istovremeno daje rezultate koji poboljšavaju veličinu i oblik dojki.

lasersko podizanje grudi

Žene se uvek trude da budu savršene, a opuštene grudi su jedan od najvećih problema koji mnogim ženama izaziva neprijatan osećaj.

Postoji mnogo rešenja za opuštene grudi i za njihovo vraćanje u normalan oblik, a jedno od najefikasnijih je lasersko podizanje grudi.

Pre laserske intervencije za podizanje grudi, operacija je bila jedina opcija za podizanje dojki.

Kao i kod većine hirurških operacija, operacija podizanja dojki zahteva duži oporavak i vidljive ožiljke.

Zašto treba da se odlučiš baš za lasersko podizanje grudi?

Lasersko podizanje grudi pogodno je za žene koje imaju malo viseće dojke uzrokovane porođajem, starenjem ili gubitkom kilograma.

Ovaj postupak efikasno zateže kožu iznad dojki, podižući u većini slučajeva do 4-5 cm, a sve to bez bolova, modrica ili otoka. Međutim, tretman ipak nije pogodan za vrlo velike grudi.

Laserska tehnologija uključuje upotrebu specifičnog lasera ​​sa dve talasne dužine koje zajedno rade na neinvazivnom podizanju i zatezanju kože iznad i oko tkiva dojke.

Laserska energija koagulira tkivo, čime oblikuje konture tela i zateže kožu, što zauzvrat daje efekat podizanja dojki. Tretman takođe pojačava proizvodnju kolagena, vodeći ka čvršćim dojkama i poboljšanom tonusu kože.

Postupak uglavnom ne izaziva krvarenje i retko može da izazove minimalnu nelagodnost.

zatezanje grudi laserom

Ko je kandidat za ovaj tretman?

Ne postoji odgovarajuća starost za lasersko podizanje grudi, ali osnovni uslov je da dojka završi fazu rasta.

Žene treba da budu dobrog uopštenog zdravlja i da ne boluju od bilo kojih bolesti u predelu dojke, budući da postoje neke bolesti koje sprečavaju lasersko podizanje grudi, poput tumora, neke bolesti kože, a takođe i ozbiljna osetljivost kože.

Kako se izvodi lasersko podizanje grudi?

Lasersko podizanje grudi uključuje proces u dva koraka koji indukuje površinsko zatezanje i duboko zatezanje tkiva iznad i oko dojke.

Tehnologija deluje uvođenjem impulsne laserske energije kroz kanilu ispod kože iznad područja dojke. Laserska energija koagulira tkivo, čime oblikuje konture tela i zateže kožu, što zauzvrat pruža efekat liftinga.

Po potrebi se mogu istovremeno ukloniti i masne naslage sa područja pazuha.

Postupak laserskog podizanja grudi je neinvazivan i uglavnom se dobro podnosi.

Ovaj tretman uključuje upotrebu najnaprednije i najsavremenije laserske tehnologije koja cilja na tkivo kože i masnoće, sa sposobnošću zatezanja kože i koagulacije malih krvnih sudova (zaustavljanje i sprečavanje krvarenja). Pored toga, prave se minimalni rezovi na koži, 1-2 mm, koji će izbledeti nakon 2-3 meseca.

Celokupan tretman traje oko 2-3h i izvodi se pod lokalnom anestezijom.

lasersko zatezanje grudi slike

Šta nakon postupka?

Nakon postupka laserskog podizanja grudi, može doći do suve kože koja se oseća zategnuto. Ovi simptomi su potpuno normalni nakon laserskih tretmana za podizanje grudi i mogu se očekivati od toplotne energije proizvedene u dermalnim strukturama tretiranih područja.

U tom slučaju se savetuje adekvatna hidratacija kože grudi.

Odlična stvar kod ove intervencije, za razliku od klasične operacije podizanja grudi, jeste što se možeš vratiti na posao u roku od 2 dana, a sa jačim aktivnostima (poput treniranja) možeš krenuti nakon otprilike dve nedelje.

Kakvi su rezultati?

U većini slučajeva rezultati se vide odmah, međutim, moraćeš da sačekaš 1-2 meseca da se počnu primećivati značajni rezultati efekta podizanja kože. Postignuti rezultati obično traju 2-3 godine.

Postupak laserskog podizanja grudi uglavnom ne uzrokuje krvarenje, oticanje ili modrice.

lasersko zatetzanje grudi cena

Koliko košta lasersko podizanje grudi?

Rezultati laserskog podizanja grudi su trajni, pa je cena za ovakav jedan postupak nešto viša. Naime, cena za lasersko podizanje grudi se kreće u rasponu od 3.500-5.000 €.

Izbor lekara koji će izvršiti ovaj postupak je jedan od najvažnijih faktora za uspeh laserskog podizanja grudi, pa tako vodi računa da izabrani lekar ima dobru reputaciju i iskustvo u izvođenju ovog postupka.