Mikrodermoabrazija – dijamantski tretman koji tvoja koža zaslužuje

01.11.2020.

Mikrodermoabrazija je neinvazivna metoda, piling koji sa površinskog sloja kože uklanja stare i mrtve ćelije. Međutim, to nije običan piling, a o čemu je zapravo reč saznaćeš u nastavku teksta.

Koža lica je delikatna i traži konstantnu pažnju, negu, a povremeno i neki tretman koji će sačuvati njenu mladolikost i jedrinu. Samo tako ona može zablistati i uzvratiti nam ujednačenim i zdravim tenom, neverovatnim tonusom  i mladalačkim izgledom koji će sve zadiviti. 🙂

mikrodermoabrazija

"Ne postoje ružne žene, samo one lenje" - reči su ikone stila, Koko Šanel, čiji su saveti za modu i lepotu ostali i dan-danas upamćeni. Moramo se složiti sa ovom rečenicom, jer stil života moderne, savremene žene zahteva posebno izdvojeno vreme za negu lica i tela.

Poseta doktoru estetske medicine danas je postala jednaka redovnim kontrolama kod stomatologa. Dakle, to je stvar lične higijene i brige o sebi.

Piling kože čini važan deo lične higijene, s obzirom na to da normalan fiziološki proces podrazumeva zamenu ćelija. Ako eliminišemo sloj mrtvih ćelija, sprečićemo njihovo nagomilavanje na površini, poboljšaćemo disanje kože, a samim tim i olakšati apsorpciju kozmetike koju svakodnevno nanosimo.

Danas pričamo o mikrodermoabraziji, pilingu, tretmanu koji će učiniti tvoju kožu sjajnom, mekom i praktično novom.

mikrodermoabrazija lica

Mikrodermoabrazija - dijamantski tretman za kojim koža žudi 💎

Kao što smo već objasnili, mikrodermoabrazija je metoda uklanjanja površinskog, izumrlog sloja kože koja se obavlja sa ciljem poboljšanja same stukture pokožice.

Sada se verovatno pitaš "Zašto baš dijamantski?". Zapravo se radi o brušenju kože dijamantskim kristalima, odnosno dijamantskom sondom. Ovaj neverovatan tretman prvi put je obavljen u Italiji pre nešto više od 30 godina, i od tada je stekao široku popularnost širom sveta.

Mikrodermoabrazija predstavlja idealnu proceduru koja priprema kožu za ostale tretmane, i razlikujemo 2 vrste ovog tretmana:

  • sa dijamantskim kristalima (sa različitim prečnikom)
  • sa kristalima aluminijum oksida

piling lica

Šta će mikrodermoabrazija učiniti tvojoj koži?

Ono što je važno da napomenemo je da se tretman mikrodermoabrazije može primenjivati kod svih tipova kože. U zavisnosti od indikacija, tipa i stanja kože, stručno lice određuje stepen mikrodermoabrazije, veličinu dijamantske sonde, kao i brzinu i broj prelazaka preko tretirane regije.

Tretman mikrodermoabrazije možeš primeniti kako na licu, vratu i dekolteu, tako i na telu (grubi laktovi, kolena, leđa, kao i priprema za mezoterapiju bez igle).  A sada da pređemo na efekte koje možeš očekivati od ove procedure:

✅ Prilikom brušenja površinskog sloja koža dolazi do proizvodnje kolagena

✅ Pore su sužene, a mikroreljef kože izravnan

✅ Sitnije bore su korigovane

✅ Poboljšava se tonus kože i dolazi do lifting efekta

✅ Koža je svetlija, hiperpigmentacije i ožiljci od akni nestaju

dijamantski piling lica

Koje su prednosti ovog tretmana?

"Brušenje kože" može zvučati previše grubo, međutim, tretman mikrodermoabrazije je potpuno bezbolan. Osim potpunog odsustva bola, jedna od najvećih prednosti ove sjajne metode je to da ćeš rezultate odmah videti, i pritom možeš se odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Da, da, nema nikakvog oporavka. 🙂

Osim toga, tretman brušenja kože dijamantskim kristalima vratiće blistav ten i sjaj koži, a odlične rezultate daje i kao metoda pre mezoterapije bez igala jer omogućava dublju penetraciju preparata.

Kako izgleda mikrodermoabrazija?

Proces brušenja kože je prilično jednostavan, međutim, ne treba da  napominjemo da je važno da odabereš stručno i iskusno lice kome ćeš poveriti kožu svog lica.

Pre tretmana koža se priprema i detaljno čisti, nakon čega se specijalizovanim aparatom postepeno prelazi preko nje, prilikom čega se izbegavaju regije usana i kapaka. Tako se sondom lagano odstranjuje površinski sloj kože koji se istovremeno usisava ugradnim vakumom.

mikrodermoabrazija lica (1)

Vakum masaža doprinosi boljem čišćenju kože lica, ali i podstiče cirkulaciju i limfnu drenažu. Ovim pilingom se zapravo emituju signali dubljim delovima epidermisa koji podstiču proizvodnju kolagena i elastina. Rezultat toga je sveža i glatka koža.

Zavisno od regije koju tretiraš, stručno lice može podesiti intenzitet rada sonde, pa se, po potrebi, može prodreti i u nešto dublji sloj kože. Stepen dermoabrazije određuje se brzinom i brojem prelaza preko pojedinih regija, kao i veličinom dijamantske sonde.

Trajanje tretmana: oko 30 minuta

Šta se dešava nakon tretmana?

Ovakva vrsta pilinga nema nus pojave, i to je upravo ono što žene najviše privlači kod mikrodermoabrazije. Ali, kod pojedinih slučajeva sa izuzetno osetljivom kožom lica može se pojaviti blago i kratkotrajno crvenilo (prolazi kroz sat vremena).

Takođe je moguće da dođe i do manjih podliva tamo gde vakum jače povuče kožu, ali to se retko dešava, a tragovi nestaju nakon nekoliko dana. Dakle, mikrodermoabrazija je potpuno bezbedna i preporučuje se čak i onima sa senzitivnim licem sklonom alergijama.

piling lica dijamantskim kristalima

S obzirom na to da će ti koža biti nešto osetljivija po završetku tretmana, izbegavaj da se izlažeš suncu u naredna 24 sata.

Mikrodermoabrazija se ponavlja?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od toga šta želiš da postigneš. Najčešće se preporučuje 4 do 6 tretmana u jednakim vremenskim intervalima.

Ukoliko mikrodermoabraziju obavljaš kao pripremni tretman pre mezoterapije bez igala, tretman se ponavlja na 2 nedelje. A ako je piling dijamantskim kristalima jedini tretman koji se primenjuje, razmak između tretmana može biti 7 dana i savetuje se obično serija od šest tretmana.

O svim detaljima ćeš se posavetovati sa svojim doktorom koji će proceniti koliko tačno tretmana će biti dovoljno da tvoja koža dostigne savršenstvo.

mikrodermoabrazija kontraindikacije

Kome se ovaj tretman ne preporučuje? ❌

Stručnjaci tvrde da se ovaj tretman ne savetuje osobama koje imaju izrazite i duboke ožiljke na licu, aktivne keloide i akne, jer neće dati željeni rezutat. Osim toga, mikrodermoabrazija se ne savetuje ni osobama koje imaju:

  • rozaceu
  • proširene kapilare i bradavice, ako se one nalaze na mestu koje treba da bude tretirano
  • nedavni herpes
  • autoimuna oboljenja
  • trudnice i dojilje takođe ne bi trebalo da se podvrgavaju ovoj vrsti pilinga

mikrodermoabrazija cena

Mikrodermoabrazija - cena 💰

Da rezimiramo i vidimo šta ćeš sve dobiti ovim fenomenalnim tretmanom: kožu mladalačkog, zategnutog i svežeg izgleda, uklonjene pege i fleke, otklonjene bore, smanjenje izraženih ožiljaka, poboljšanje strukture kože, i još mnogo toga.

Mikrodermoabrazija ima svakako mnoštvo benefita, ali pitanje koje se nameće je "Koliko će to zadovoljstvo koštati?". Da bi dobila novu i podmlađenu kožu bez nedostataka moraćeš da izdvojiš svega 2.000 dinara, a u zavisnosti od klinike i doktora koje izabereš, cena može varirati.

Uglavnom, složićeš se da, u odnosu na ono što ćeš pružiti svojoj koži, i nije skupo.