Mačkaste oči su hit u Holivudu! Sada ih možeš imati i ti

12.02.2020.

Mačkaste oči su oduvek bile simbol privlačnosti, zbog čega mnoge dame žale zato što nisu "vlasnice" ovakvog para očiju i tog zavodljivog pogleda.

Međutim, estetska hirurgija ne miruje! Zahvaljujući njenom napretku sada možeš ostvariti svoj san.

Trend mačkastih očiju popularizovala je prva dama Amerike - Melanija Tramp koja svojom pojavom svakodnevno intrigira javnost i medije.

Ali ako se pitaš zašto i tebi priroda nije podarila izazovne mačkaste oči, moramo ti otkriti da si u zabludi jer ni njen mačkasti pogled nije delo prirode. Za ovakav pogled ipak je potreban estetski hirurg.

Američki estetski hirurzi tvrde kako je u poslednje vreme sve traženiji tzv. "Melania makeover" među njihovim pacijentkinjama.

O kakvoj proceduri se zapravo radi? Slede odgovori na sva tvoja pitanja.

Kose oči za "mačkasti pogled"

Oči su ogledalo duše, zar ne? Ali šta kada kapci krenu da nam se opuštaju tokom godina, što čini naše oči i pogled umornim?

Ako si ispred ogledala pokušavala da iskosiš oči tako što povlačiš kožu prema slepoočnicama - bravo! Uradila si privremeni lifting.

Ali nas ovde zanima trajni efekat. Postupak kojim se  postiže "Melanijin pogled" je lateralna kantopeksija.

U slučaju da ne želiš "pod nož", sličan efekat možeš postići i neinvazivnim putem, tretmanom botoksa. Pored lateralne kantopeksije, možeš se odlučiti i za blefaroplastiku, u konsultaciji sa svojim hirurgom.
mackaste oci

 Izvor: Pinterest.com

Ovim hirurškim zahvatom nije uvek potrebno ukošavanje očiju, mogu samo da se vrate u položaj koje su imale u mladosti, pošto se u starosti opuštaju kapci.

Ono što je važno da znaš je da je za ovu vrstu intervencije potrebna izuzetna veština hirurga, jer on treba da proceni najbolji ugao "ukošavanja", da utiče na promenu izgleda očiju, ali i da zadrži neki tvoj lični pečat.

Mačkaste oči nadohvat ruke! Kako izgleda postupak?

Pošto je reč o prilično delikatnom delu lica, većinu žena prvenstveno zanima "da li će da boli?".

E pa, imamo dobru vest! Operacija kojom se postiže mačkasti pogled je potpuno bezbolna, s obzirom na to da se izvodi pod lokalnom anestezijom.

Osetićeš samo blagi osećaj nelagode dok se ne navikneš. Postupak je sledeći:

• Zahvat se obično obavlja uz korekciju donjih kapaka, dakle, odstranjuje se višak kože i masnog tkiva ispod oka.

• Kroz mali rez koji prati spoljašnji rub donjeg kapka, spoljni očni ugao se podiže šavom, a zatim fiksira za prostor u kom je očna jabučica (odnosno za kost orbite).

• Ovim se oči ukošavaju i postiže se svež i mladalački izgled.

Pitaš se šta je sa ožiljkom? To ne treba da te brine, jer nije vidljiv.

Koliko traje operacija?

Sama intervencija traje oko 40 minuta, a za oporavak će biti potrebno 10-ak dana.

mackaste oci

Izvor: Pinterest.com

Šta možeš očekivati? Da li su mačkaste oči ono što dobijaš nakon zahvata?

Rezultat koji ćeš dobiti je neverovatan!

Ovakvim privlačnim i posebnim očima naglasićeš svoju ženstvenost i eleganciju i nijedan muškarac neće moći, a da se ne zadrži na tvom pogledu. 😉

Činjenica je da mačkaste oči privlače pažnju, a dokaz su brojne holivudske dame koje su se odlučile baš za ovu operaciju.

Izvori: estetic.rs, estetica.hr