Cellular Matrix – šta dobija tvoja koža kada se kombinuju PRP i hijaluron?

28.07.2020.

Cellular Matrix je inovativan i jedinstven tretman koji podrazumeva kombinovanje PRP tretmana sa hijaluronskom kiselinom. Sve više je žena koje se odlučuju za ovu proceduru, koja istovremeno podstiče tkivo na regeneraciju i dubinski hidrira kožu uz pomoć hijalurona.

Kombinacija PRP i hijalurona daje pojačan efekat podmlađivanja, a tvoja koža nakon tretmana biće jedra, imaće bolji tonus, a nepravilnosti i borice će nestati. Podmlađena + hidrirana koža? Zvuči fantastično, zar ne? Možda baš ono što tvojoj koži treba. 😉

cellular matrix tretman

Bore su nešto što je potpuno prirodno, one su sastavni deo starenja i time života. Međutim, većina žena ne može ili jednostavno ne želi da se pomiri sa time, a i zašto bi kad postoji toliko procedura i tretmana koje ih mogu vratiti 10-ak godina unazad.

Svaka žena ima pravo da bude lepa i da se oseća dobro u svojoj koži, i kada ne želi da prvo što primeti u ogledalu budu bore i nepravilnosti ona kreće u potragu za idealnim rešenjem.

Znate kako je govorila jedna od najvažnijih figura u istoriji svetske mode, Koko Šanel: "Ne postoje ružne žene, postoje samo one lenje". Dakle, ako si se i ti upustila u potragu za idealnim tremanom koji će podmladiti tvoju kožu i vratiti joj svežinu, na pravom si mestu!

cellular matrix tretman lica

Šta je Cellular Matrix tretman i kako deluje?

Već smo napomenuli da se prilikom ove procedure kombinuju PRP tretman, poznat i pod nazivom "vampirski lifting" i hijaluronska kiselina. Tretman podrazumeva izdvajanje plazme bogate trombocitima, matičnim ćelijama kao i faktorima rasta iz male količine krvi pacijenta.

Sav ovaj materijal u sadejstvu sa hijaluronskom kiselinom se zatim ubrizgava u kožu i za kratko vreme njoj se vraća volumen i postiže visok stepen rejuvenacije.

Ono što klijente najviše privlači kod ove metode podmlađivanja je to što je tretman potpuno prirodan, bez ikakvih sintetičkih materijala, pa zbog toga ne postoji mogućnost nastanka nuspojava kao ni alergijskih reakcija.

Cellular Matrix tretman rešava sledeće probleme:

 • bore na licu
 • ožiljci od akni
 • podočnjaci i tamni kolutovi oko očiju
 • podmlađivanje vrata, dekoltea i šaka

kim kardasijan vampirski tretman

Zašto se "vampirski tretman" nalazi u okviru Cellular Matrix-a?

PRP, vampirski ili drakulin lifting podstiče regeneraciju kože i bolji protok krvi u tkivu, pa tako dovodi do veće elastičnosti i sjaja kože i popravljenog tonusa. Pored toga, na prirodan način utiče na proizvodnju novog kolagena i elastina koji koriguju vidljive efekte boranja i nepravilnosti na koži.

Platelet Rich Plasma bogata je matičnim ćelijama i trombocitima koji ispuštaju faktore rasta, a njihova uloga u organizmu je da utiču na brzo zaceljivanje i obnavljanje tkiva na ćelijskom nivou.

A koje benefite imamo od hijaluronske kiseline?

Već više od 25 godina hijaluronska kiselina se koristi u estetskoj medicini i dermatologiji. Hijaluronski fileri preplavili su celu planetu, a pune usne i podmlađeno lice više nisu rezervisani samo za one najimućnije.

Hijaluronska kiselina je polisaharid koji je sastavni deo kože koji služi da je hidrira, održava tonus i neutrališe štetne radikale koji utiču na ubrzavanje starenja. Kada smo mladi, naša koža ima puno ove kiseline, ali depoziti hijalurona počinju intenzivnije da se troše već oko 25. godine života.

cellular matrix hijaluron

Kada se hijaluronska kiselina unese u kožu njen osnovni zadatak je da vezuje vodu, čime se koža hidrira, a koalgen regeneriše, usled čega se licu vraća jedrina i ublažavaju bore.

Ako se pitaš zašto kombinacija PRP-a i hijalurona daje tako dobre rezultate, odgovor je jednostavan: kada se hijaluron doda u centrifugiranu plazmu pacijenta ima ulogu nosača faktora rasta, pa se na taj način postiže pojačan efekat, koji je dugoročan.

Koje sve regije možeš tretirati ovim tretmanom?

Ako misliš da Cellular Matrix tretman pomaže samo koži lica, varaš se. Može se primeniti na svim delovima kojima je potreban volumen i zatezanje, kao i vraćanje tonusa:

 • lice
 • vrat
 • dekolte
 • bikini zona
 • unutrašnjost nadlaktica
 • stomak
 • zglobovi
 • laktovi
 • kolena

cellular matrix lica

Kako se izvodi Cellular Matrix tretman?

Proceduru se sastoji od nekoliko koraka:

➡️ Pre samog tretmana se uzima malo krvi pacijenta. Uzimanje uzorka krvi se vrši standardnom procedurom, u sterilnu epruvetu iz originalnog seta, koji je pripremljen tako da krv ne može doći u dodir sa vazduhom.

➡️ Sledi centrifugiranje krvi kako bi se odvojila željena plazma sa trombocitima i faktorima rasta od belih i crvenih krvnih zrnaca, koja se ne koriste. Ovo će trajati oko 10-12 minuta, a za to vreme se vrši priprema kože lica, vrata, dekoltea za sprovođenje tretmana. Lice se detaljno čisti i nanosi se anestetska krema, kako bi tretman bio ugodniji.

➡️ Nakon toga se, u tako dobijeni serum, dodaje tečni hijaluron i zatim se sve aplikuje u kožu pomoću metode pixel kanile. Ova tehnika omogućava da se koži vrati mladalački izgled bez rizika od komplikacija. Dakle, nema modrica nakon tretmana. 🙂

Još jedna dobra vest je to što tretman traje svega 30 minuta, nakon čega se slobodno možeš vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

cellular matrix procedura

Šta treba da znaš pre nego što dođeš na tretman?

• dođi bez šminke

• nemoj uzimati aspirin 7 dana pre tretmana

• dođi u tamnoj garderobi

• uzmi lagan obrok pre tretmana

• dođi bez upadljivog nakita

Kada ćeš videti rezultate nakon Cellular Matrix tretmana?

Odmah po završetku procedure primetićeš hidriranost kože i jedrinu, a efekti će se sve više pojačavati u narednom periodu, dok su najprimetniji nakon 2 nedelje.

Ovim tretmanom se poboljšava tekstura i kvalitet kože, a osim toga uklonićeš umorni i beživotni izgled lica uz korekciju drugih estetskih nedostataka. Primetićeš i efekat zatezanja, tj. regeneracije kože koja je rezultat stimulacije kolagena i elastina.

cellular matrix tretman lica rezultati

Koliko tretmana je potrebno?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od toga šta je cilj procedure. Lekar specijalista na konsultacijama će odrediti koliko je puta ćeš morati da ponoviš tretman kako bi rezultati bili zadovoljavajući, što takođe zavisi i od tipa kože, godina pacijenta i indikacije na koju se primenjuje.

Preporuka je da se uradi serija od 3 tretmana najmanje jednom u godinu dana.

Da li mogu da kombinujem Cellular Matrix sa drugim tretmanima?

Naravno. Tretman možeš kombinovati sa nekim od laserskih tretmana, sa mezoterapijom, dermapenom kao i sa PRP tretmanom kako bi ti koža lica bila nahranjena i dodatno zategnuta.

Cellular Matrix tretman - cena

Cene Cellular Matrix tretmana kreću se od 150-200€, sve zavisi koju kliniku ili ordinaciju odabereš. Ako budeš bila srećne ruke i naiđeš na popust, ovaj tretman može te koštati oko dvadesetak hiljada dinara.

Sve u svemu, sada kada si upoznata sa svim benefitima koje ovaj tretman može doneti tvom licu, ovaj novac smatraj dobrom investicijom.